Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk rostad potatissallad

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Krämiga och söta färskpotatisar mosas sönder lätt och blandas med senap och crème fraîche. Ett suveränt tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skrubba potatisen, lägg den i en ugnssäker form. Ringla över oljan, salta.
  3. Rosta potatisen mitt i ugnen 30 minuter eller tills den har fått fin färg och är mjuk. Skaka formen någon gång så att potatisarna blir jämnt rostade.
  4. Plocka och finhacka dragonbladen (spara lite till garnering). Blanda dem med crème fraiche, senap, vitlök, salt och peppar.
  5. Låt potatisen svalna något, tryck sönder den lite försiktigt med en gaffel.
  6. Blanda potatis och crème fraiche-blandningen, strö över lite hackad dragon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.