Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska abborrfiléer

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God bjudrätt, uppskattad av de flesta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Blanda grädde, vin, vermouth och fiskbuljong i en kastrull. Skiva vitlöken och lägg med i kastrullen. Koka på svag värme medan du steker aborrfileerna.
  2. Byxa aborrfileerna, salta och peppra. Stek dem hastigt i smör. Lägg fileerna i en ugnsfast form och häll såsen över. Gratinera i ugnen i 175 grader till filéerna är färdiga och rätten fått färg. Ca 30 min.
  3. Servera med t ex pressad eller kokt potatis och kokta sockerärter, grön sparris eller sallad. Samklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pajkulan 19 december 2012

    Det här var otroligt gott! Återkommer ofta här hemma numer.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.