Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska honungskakor

 
Skriv ut

Klassiska, franska kakor som är delikat spröda och med en härlig honungssmak. I Frankrike finns de goda bakverken att köpa på de flesta konditorier. Degen till honungskakorna ska vara lite lös, mjöla bakbord och kavel så går den enklare att kavla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp mjölet på bakbordet och gör en urgröpning i mitten. Lägg där i socker, honung, smör, ägg och blanda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåp i minst 1 timme, gärna längre.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla ut degen tunt (½ cm) på mjölat bakbord. Stansa ut kakor med ett pepparkaksmått. Lägg dem på bakplåtspapper. Vispa äggulan med honungen och pensla kakorna.
  4. Grädda kakorna gyllene i ca 12-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.