Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska lammfärsbiffar med rartatouille

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera lammfärsbiffarna med rattaouille och kokt potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med ratatouillen. Koka upp vatten och doppa tomaterna några sekunder. Dra bort skalet och peta bort kärnhusen. Hacka tomatköttet grovt. Skala och hacka lökarna. Skär paprika och zucchini i bitar. Bryn på grönsakerna med olja i en stekgryta eller stor kastrull. Slå på passerade tomater och krydda med vitlök och timjan.
  2. Tillsätt koncentrerad kycklingfond. Låt allt sjuda sakta i minst tio minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Skala och finhacka löken till biffarna i matberedare. Stek lökhacket lätt. Blanda ströbröd med vin, pressad vitlök, ägg och ljus fransk senap. Vänd ner den stekta löken, lammfärsen, salt, peppar och stött timjan. Blanda ihop allt till en slät smet.
  3. Forma 8 biffar som steks cirka tre minuter på vardera sidan i medelvarm panna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.