Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska våfflor med tryffelkräm

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Att överraska med läckert frasiga franska våfflor vid kaffebordet är roligt, särskilt om man själv är mästerbagaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop matfettet och mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lgg den ca 30 minuter i kylskåp.
  2. Kavla ut degen till 2 mm tjocklek och ta ut 20 rundlar med mått.
  3. Kavla rundlarna med kruskavel så att de blir ovala. Det sista kaveltaget kan göras på sockrat smörpapper för att ge kakorna dess speciella glans. Istället för kruskavel kan vanlig kavel användas, kakorna naggas då före gräddningen.
  4. Grädda kakorna 8-10 minuter i 225 graders ugnsvärme. Låt dem kallna på galler.
  5. Arbeta under tiden matfettet till tryffelkrämen smidigt, blanda ner övriga ingredienser. Fördela tryffelkrämen på 10 av kakorna. Tryck fast resten av kakorna ovanpå, så att de blir dubbla.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.