Hur kan man göra en falafel ännu frasigare? Man bakar in den i ännu frasigare smördeg. En slående god rätt som passar perfekt tillsammans med en fräsch hackad sallad.
Laktosfri och äggfri. Använd glutenfri smördeg för glutenfri rätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Häll av spadet från kikärterna och skölj i vatten. Låt rinna av. Mixa sedan hyfsat fint i en matberedare. Skrapa ner i en bunke. Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint och fräs i lite olja tills den mjuknar och får färg. Vänd ner bland de mixade kikärterna tillsammans med finhackad koriander, finhackad persilja, spiskummin, paprikapulver,mald koriander, salt och kikärtsmjöl.
- Rulla ut smördegen och kavla ut den lite extra. Fördela kikärtsblandningen i mitten av smördegen och rulla ihop. Dra försiktigt ut smördegen och vik runt så att den täcker fyllningen helt. Lägg rullen med skarven nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla ytan med olivolja. Baka rullen i ugnen i 15-20 minuter eller tills smördegen har fått fint med färg.
- Hackad sallad:
Hacka rödkålen, tomaten, gurkan och babyspenaten fint. Häll ner i en skål tillsammans med majskorn, olivolja, vitvinsvinäger, torkad oregano, salt och peppar.
- Servera den frasiga kikärtsrullen tillsammans med den hackade salladen.
Publicerat den
25 augusti 2016
Liknande recept
Skriv kommentar