Här är igentligen två recept. Ni måste prova bananchutneyn. Den är himmels. Hela desseren är annorlunda och exotisk och mycket enkel, men det blir succé.
Instruktioner
- Börja med bananchutneyn.
Skala och skär bananerna i tunna skivor och lägg i en gryta med övriga ingredienser. Koka under omrörning ca 40 minuter till simmig konsistens (häll i små glasburkar och förvara i kylskåpet så håller den sig i flera veckor, även underbart gott på rostat bröd).
- Banankrokarna:
Bred ett tunt lager bananchutney på varje degbit. Halvera bananerna, lägg diagonalt på degen, rulla ihop, snurra och vrid till ändarna.
- Lägg på plåt och grädda i 225 grader ca 8 minuter. Dela banankrokarna på mitten och servera dem med kanelsocker (råsocker + malen kanel), bananchutney och vaniljglass.
Publicerat den
16 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar