Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga banankrokar

 
Skriv ut

Här är igentligen två recept. Ni måste prova bananchutneyn. Den är himmels. Hela desseren är annorlunda och exotisk och mycket enkel, men det blir succé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bananchutneyn. Skala och skär bananerna i tunna skivor och lägg i en gryta med övriga ingredienser. Koka under omrörning ca 40 minuter till simmig konsistens (häll i små glasburkar och förvara i kylskåpet så håller den sig i flera veckor, även underbart gott på rostat bröd).
  2. Banankrokarna: Bred ett tunt lager bananchutney på varje degbit. Halvera bananerna, lägg diagonalt på degen, rulla ihop, snurra och vrid till ändarna.
  3. Lägg på plåt och grädda i 225 grader ca 8 minuter. Dela banankrokarna på mitten och servera dem med kanelsocker (råsocker + malen kanel), bananchutney och vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.