Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga filorullar med krabba

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Härligt frasiga rullar som passar till minglet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll av och grovhacka vattenkastanjerna. Skala och grovhacka vitlöken. Lägg krabbkött, vattenkastanjer, vitlök, ingefära, fisksås, grädde och ägg i en matberedare. Pulskör några gånger så att det blir en grov smet. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg ut filodegsarken och dela dem på mitten (ca hälften av arken går åt) Pensla kanterna på 1 filodegsark med olja (lägg en fuktig handduk över resten av arken så att de inte torkar) Vik ihop på mitten och lägg med kortsidan mot dig. Pensla kanterna igen.
  3. Lägg ca ½ dl krabbfyllning längs nedre delen, men spara en kant på ca 2 cm nedtill och på sidorna. Vik in långsidorna. Rulla ihop till en rulle. Upprepa tills fyllningen och ark tar slut. Lägg filorullarna med skarven neråt på en bricka med bakplåtspapper. Ställ i frysen.
  4. Vid servering: Sätt ugnen på 225 grader. Lägg filorullarna med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja. Ställ mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills de fått fin färg. Garnera med örtkryddorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.