Härligt frasiga rullar som passar till minglet.
Instruktioner
- Häll av och grovhacka vattenkastanjerna. Skala och grovhacka vitlöken. Lägg krabbkött, vattenkastanjer, vitlök, ingefära, fisksås, grädde och ägg i en matberedare.
Pulskör några gånger så att det blir en grov smet.
Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ut filodegsarken och dela dem på mitten (ca hälften av arken går åt) Pensla kanterna på 1 filodegsark med olja (lägg en fuktig handduk över resten av arken så att de inte torkar)
Vik ihop på mitten och lägg med kortsidan mot dig.
Pensla kanterna igen.
- Lägg ca ½ dl krabbfyllning längs nedre delen, men spara en kant på ca 2 cm nedtill och på sidorna. Vik in långsidorna.
Rulla ihop till en rulle.
Upprepa tills fyllningen och ark tar slut. Lägg filorullarna med skarven neråt på en bricka med bakplåtspapper.
Ställ i frysen.
- Vid servering:
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg filorullarna med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja. Ställ mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills de fått fin färg.
Garnera med örtkryddorna.
Publicerat den
17 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar