Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga rabarberrullar

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Härlig dessert med vårens första rabarber. Kan det bli bättre ?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Låt filodegen tina enligt anvisning på paketet. Skala rabarbern och skär den i mindre bitar. Finriv mandelmassan. Blanda rabarber, socker,mandelmassa, och potatismjöl. Smält smöret.
  2. Skär filodegsplattorna i rutor ca 18*24 cm. Pensla ett ark i taget med smör. Lägg lite av fyllningen i en sträng längs kortsidan av arket och rulla ihop till en rulle. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Pensla rullarna med smör och strö över råsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Vispa grädden. Rör i yoghurten. Smaka av med flor- och vaniljsocker. Dippa de ljumma rullarna yoghurten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.