Instruktioner
Blanda fett & mjöl till degen.Rör ut jästen i lite av grädden,tillsätt det & resten av grädden.Arbeta till en smidig deg,låt vila i kylskåpet en stund.
Stek svamp,skinka,lök.Srö över mjölet & rör om.Tillsätt vitlök,persilja & kryddor samt 1 dl av grädden.Låt detta småputtra till nästan all grädden kokat in.
Vispa ihop resten av grädden med äggulan & rör ned.Låt detta koka upp under omrörning & smaka av.Det ska bli en fast röra,ganska kryddstark.
Låt fyllningen bli kall.
Ta fram degen & dela den i två delar.Kavla ut varje del till en kaka på ca 15x35 cm.Fördela fyllningen på på ena halvan av degen,spara en smal remsa längs ytterkanten.Vik upp den mot fyllningen.Pensla med den uppvispade äggvitan,& vik den andra deghalvan över fyllningen.Tryck till skarven väl.Lägg båda rullarna på en smord plåt & pensla med äggvita.Strö över sesamfrön & grädda i 225 grader ca 20 minuter.Skär rullarna i snibbar.