Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frikadeller

 
  • Serverar: 10-20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Från ca 8 månader. Antal portioner varierar beroende på barnets ålder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att passera löken med t ex en stavmixer. Blanda därefter i mjölk och rapsolja och passera ytterligare en stund. Blanda i gröten, mosad potatis, bröd och köttfärs. Låt stå ca 30 minuter i kylskåp för att svälla.
  2. Rulla till ca 40 små bollar . Koka upp vatten och vrid ned värmen så att det endast sjuder. Kokar det för hårt kan frikadellerna gå sönder. Lägg dem i kastrullen och sjud i ca 2-3 minuter. De flyter upp då de börjar bli klara. Låt rinna av på kökshandduk och frys in omgående, så inga bakterier frodas.
  3. Serveras med kokta rotsaker och potatis. En klick med fil blandad med citron kan också vara gott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.