Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bolognese på salami och frikadeller

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Här är en variant med frikadeller, pancetta och olika sorters salami. Salamin kan ersättas med den italienska korven salsiccia.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök fint. Skär morot, pancetta och salami i fina tärningar. Hetta upp en stor, tjockbottnad gryta med olivolja och fräs lök och vitlök så att de blir mjuka. Låt moroten fräsa med en kort stund tillsammans med pancetta, salami och tomatpuré. Slå på rödvin, vatten, kalvfond och de konserverade tomaterna. Lägg i svartpepparkorn. Koka upp på svag värme utan lock och låt puttra i cirka 1½ timme. Rör om då och då.
  2. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla i cirka 5 minuter. Hacka oreganon och vitlöken fint och rör ner i ströbrödet. Tillsätt nötfärs, salt och ägg och arbeta samman till en slät färs. Krydda med svartpeppar. Forma små, släta bollar med hjälp av våta händer. Lägg på en skärbräda och ställ in i kylen tills de ska ner i grytan.
  3. Skär de färska tomaterna och fänkålen i grova bitar och låt koka med i grytan de sista 30 minuterna tillsammans med basilika och oregano som hackats grovt. Smaka av bolognesen med salt och svartpeppar. Lägg i frikadellerna och låt koka med de sista 20 minuterna.
  4. Smaka av bolognesen ytterligare en gång innan den serveras med nykokt pappardelle och grovriven parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.