Färg och smak med indisk mat....
Lök- och äppelfräs tillsammans med curry och mango chutney ger en härlig sås med lite orientalisk känsla.
Instruktioner
- Frikadeller:
Blanda färsen med ägg, salladskrydda, salt och nymalen peppar och forma färsen till små bollar.
Koka upp lite lättsaltat vatten eller buljong, lägg i löken och lagerbladet. Koka frikadellerna ca 5 minuter. Sila av buljongen.
- Currysås:
Kärna ur äpplet, låt skalet vara kvar.
Grovhacka äpplet och löken.
Smält smöret i en kastrull och fräs äppel- och lökhacket tills det blir mjukt. Tillsätt curryn under omrörning och fräs hacket.
Dofta över mjölet, rör om och spä med silad buljong från frikadellerna.
Häll i grädden och krydda med salt och nymalen peppar.
Koka i 15-20 minuter.
Blanda i lite mango chutney och smaka av.
- Grovriv äpple till garnering, häll upp kokos och russin i små skålar och skeda currysåsen över frikadellerna.
Publicerat den
13 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar