Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frikadeller i selleristuvning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Typisk dansk vardagsmat, som jag tycker även svenskar kan prova.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda köttet med mjöl, ägg, lök, salt, peppar och mjölk. Arbeta färsen smidig.
  2. Forma färsen till bullar med hjälp av två dessertskedar. Koka bullarna i buljongen 6-8 minuter. Ta upp dem med hålslev. Spara buljongen.
  3. Skala sellerin och skär den i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten (2 tsk salt per liter vatten) 20-25 minuter eller tills de känns mjuka. Låt dem rinna av.
  4. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölet och späd med mjölk och ca 3 dl buljong från frikadellkoket. Rör om och låt stuvningen koka 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda ner frikadeller och selleri i stuvningen och låt det hela bli genomvarmt.
  6. Ät rågbröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.