Typisk dansk vardagsmat, som jag tycker även svenskar kan prova.
Instruktioner
- Blanda köttet med mjöl, ägg, lök, salt, peppar och mjölk. Arbeta färsen smidig.
- Forma färsen till bullar med hjälp av två dessertskedar. Koka bullarna i buljongen 6-8 minuter. Ta upp dem med hålslev. Spara buljongen.
- Skala sellerin och skär den i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten (2 tsk salt per liter vatten) 20-25 minuter eller tills de känns mjuka. Låt dem rinna av.
- Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölet och späd med mjölk och ca 3 dl buljong från frikadellkoket. Rör om och låt stuvningen koka 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ner frikadeller och selleri i stuvningen och låt det hela bli genomvarmt.
- Ät rågbröd till.
Publicerat den
27 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar