Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friska citronformar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frisk och syrlig smak har denna citrondessert. Den är lätt och fin och passar därför utmärkt att servera efter en mättande huvudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta citronen noga och riv skalet, bara det yttersta gula. Dela citronen i klyftor, ta bort hinnorna och skär fruktköttet i bitar.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält matfettet och blanda ned det i äggsmeten. Tillsätt fruktkött och skal. Häll smeten i 4 smorda, ugnssäkra portionsformar och grädda i vattenbad i 175° ca 35 minuter tills smeten har stelnat.
  3. Låt formarna svalna och servera, ljummen eller riktigt kall, med en klick vispgrädde och skivade jordgubbar eller bär i någon form.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.