Kyckling som täcks av en panering med vitlök och färsk dragon friteras härligt krispig.
Instruktioner
- Halvera kycklingfiléerna på längden och lägg halvorna mellan två bitar plastfolie. Banka dem med en köttklubba tills de är ca 1 cm tjocka. Ställ åt sidan.
- Lägg äggvitor och dragon i en grund skål. Vispa tills äggvitorna börjar skumma. Blanda mjöl, majsena, bikarbonat, vitlökssalt och peppar i en annan grund skål. Vänd kycklingfiléerna i mjölblandningen och sedan i äggvitorna. Vänd dem en gång till i mjölet och tryck till med fingrarna så filéerna blir helt täckta av mjölblandningen.
- Hetta upp oljan till 180 grader, prova att oljan är het nog med en brödtärning som ska bli gyllene inom 30 sekunder.
- Lägg två kycklingfiléer i oljan. Fritera 7-10 minuter tills gyllene och genomstekt, vänd dem en gång. Låt kycklingen rinna av på hushållspapper. Upprepa med de återstående filéerna och servera varma.
- Servera som de är, eller varför inte som kycklingburgare.
Publicerat den
7 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar