Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade glasscrépes med hallonsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Raffinerad dessert med glass inslagen i ett crépepaket som friteras i varm olja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med frityrsmeten som behöver vila ett par timmar. Vispa samman ingredienserna utom vitorna i en bunke till en smidig och jämn smet. Låt smeten vila kallt ett par timmar.
  2. Strax innan smeten vispas vitorna till hårt skum och röres i smeten.
  3. Crépes: Häll mjöl i en bunke. Tillsätt salt, socker och ägg och rör till en jämn massa. Tillsätt därefter mjölken. Smeten får stå och svälla några timmar.
  4. Satsen ger 8 crépes med ca 15 cm i diameter. Grädda crépsen och låt kallna.
  5. Gör paketen med hjälp av två crépes. Lägg glassen i de kalla crépsen och gör små paket och förvara i frysen.
  6. Hallonsås: Passera hallonen och tillsätt därefter socker eller sockerlag etter smak.
  7. Värm frityrolja till 180 grader i en fritös, har du ingen fritös använd kokande olja i en stor kastrull eller wokpanna.
  8. Doppa glasscrépsen i frityrsmeten. Sänk ner paketen i oljan och låt dem få en jämn brun färg.
  9. Ta upp paketen försiktigt med hålslev. Placera på tallrik, strö över lite socker och kanel. Häll en spegel av hallonsås runt om

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • klos 7 februari 2011

    Men hallå, har nog blivit fel här; 3 dl olja måste vara 3 msk olja i frityrsmeten. Och gör crepes-paketet med bara en crepe, gör man ett paket av två crepes så blir det en jätteblaffa på tallriken, alldeles för mastigt. Och jag vill gärna ha frityrsmeten lite tunnare så det inte blir så degigt. Men annars är det ett kanonrecept på en delikat och lite lyxig efterätt. Jag skulle tänka mig att prova en god apelsinglass som fyllning för att få lite crepes suzette orange-smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.