Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frittata med matvete och svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frittata är en typisk italiensk rätt där man tager vad man haver. Använd dig av grönsaker, potatis och örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka löken. Koka matvetet enligt förpackningens anvisning.
  2. Ansa och dela svampen i mindre bitar. Hetta upp margarinet på medelvärme i en ugnssäker stekpanna. Stek svampen och löken tills gyllene.
  3. Vispa samman ägg och mjölk. Salta och peppra.
  4. Blanda ner det kokta matvetet i äggsmeten. Tillsätt riven ost och gräslök. Häll över blandningen i stekpannan.
  5. Ställ stekpannan på spisen ett par minuter tills fritattan fått lite yta, cirka 5 minuter.
  6. Grädda färdigt i ugnen 10-15 minuter. Servera gärna tillsammans med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.