Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fröbullar med mandel och vanilj

 
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

mmmmmmummms!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke, häll på lite av spadet och rör om tills jästen löst upp sig. Tillsätt resten av spadet samt ingredienserna. Arbeta degen till en jämn deg. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
  2. Blanda samman fyllningen med elvisp, tills den är härligt mjuk och bredbar.
  3. Kavla ut degen till en stor fyrkant. Bred på fyllningen och vik degen på mitten. Pensla med vatten eller ägg och strö på rikligt med sesamfrön. Vänd sida och pensla på ägg eller vatten och strö på rikligt med vallmofrön. Skär i 2 cm breda remsor och gör ett långt jack i mitten av remsan och gör en snurra/knut. Lägg över på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 min.
  4. Baka bullarna i 200 grader varm ugn i 5-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.