Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fröken Westmans Valnötskrokar

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Johanna Westman har själv uppfunnit de goda, små valnötskrokarna doppade i socker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1.) Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulan, nötterna och mjölet blandat med bakpulvret. 2.) Rulla ut degen till smala längder. Skär ca 8 cm långa bitar. Böj bitarna i hästskoform och lägg på smörpapper. Grädda i ca 6 minuter, 225grader. .) låt svalna lite på plåten. Lossa försiktigt- de är väldigt sköra! Doppa ovansidan i sockerblandningen.
  2. Lite pilliga och ömtåliga att baka ut och dekorera men sedan.. bittersöt valnöts- smak i segfrasig konsis- tens. Väldigt beroendefram- kallande.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.