Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fröken Rosmarins mjuka kaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Har du provat rosmarin i en mjuk kaka? Om inte så är det kanske dags nu!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader
  2. Rör smör och socker poröst Stöt rosmarinbladen tillsammans med lite av florsockret i en mortel tills det är finfördelat.
  3. Tillsätt rosmarinsockrer, resten av florsockret och vaniljsocker, rör om en kort stund Tillsätt äggen ett i taget,och rör kraftigt Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål
  4. Riv skalet av citronen, pressa ur saften tillsätt mjölblandningen,citronskal och - saft i ägg- smeten Blanda samman smeten Smörj en form som rymmer c:a 2 l häll i smeten
  5. Grädda mitt i ugnen 40-50 min Känn efter med sticka om den är klar Stjälp upp och låt kakan kallna Glasyr: Blanda ingredienserna till en tjock glasyr. Ringla glasyren över kakan och lägg på små kvistar rosmarin

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.