Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fromage med maräng

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Marängbotten och fromage kan med fördel lagas till dagen före serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marängbotten: Smörj ett bakplåtspapper och lägg det i en rund bakform med löstagbar kant.
  2. Vispa äggvitorna med elvisp och tillsätt sockret lite i taget. När smeten är fluffig och styv tillsättes salt, maizena och ättika. Vispa lite till.
  3. Bred ut smeten i formen, lite högre mot kanterna än i mitten. Värm ugnen till 200 grader. Sätt in formen längst ner i ugnen. Stäng av ugnen efter fem min och låt kakan stå kvar tills ugnen är kall eller gärna över natten.
  4. Yoghurtfromage: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Värm Lindahls yoghurt, krama ur gelatinet och rör ner i Lindahls yoghurt tills de lösts upp.
  5. Häll upp fromagen i en skål och ställ den kallt minst 4 timmar timmar till att stelna.
  6. Garnering: Lägg marängbotten på ett fat, skeda upp fromagen på marängen och dekorera.
  7. Serveringstips: passar till starkt kaffe och någon chokladdessert.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.