Marängbotten och fromage kan med fördel lagas till dagen före serveringen.
Instruktioner
- Marängbotten:
Smörj ett bakplåtspapper och lägg det i en rund bakform med löstagbar kant.
- Vispa äggvitorna med elvisp och tillsätt sockret lite i taget.
När smeten är fluffig och styv tillsättes salt, maizena och ättika. Vispa lite till.
- Bred ut smeten i formen, lite högre mot kanterna än i mitten. Värm ugnen till 200 grader. Sätt in formen längst ner i ugnen. Stäng av ugnen efter fem min och låt kakan stå kvar tills ugnen är kall eller gärna över natten.
- Yoghurtfromage:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Värm Lindahls yoghurt, krama ur gelatinet och rör ner i Lindahls yoghurt tills de lösts upp.
- Häll upp fromagen i en skål och ställ den kallt minst 4 timmar timmar till att stelna.
- Garnering: Lägg marängbotten på ett fat, skeda upp fromagen på marängen och dekorera.
- Serveringstips: passar till starkt kaffe och någon chokladdessert.
Publicerat den
20 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar