Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frosen cheesecake med choklad och jordnötter

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Jordnötter, kola och choklad är en vinnande kombination! Det går bra att byta ut jordnötterna mot salta mandlar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jordnötter med karamelliserad mjölk och bred ut ett jämnt lager i en form med löstagbara kanter, 24-26 cm i diameter. Tryck gärna upp lite även på kanterna.
  2. Separera äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Blanda ner färskost, socker och vaniljsocker i bunken med äggulor och rör ihop till en jämn smet. Vispa äggvitorna till ett fast skum med ren och torr bunke och visp.
  3. Vispa grädden fluffig. Rör ner grädden och den rivna chokladen i äggulesmeten. Vänd sist ner äggvitan varsamt. Fördela smeten över bottnen och täck med plast. Låt stå i frysen minst 5 timmar.
  4. Ta ut cheesecaken ca 20 minuter före servering. Blanda karamelliserad mjölk och grädde till en tjock kolasås. Lossa kanterna och bred kolasåsen över kakan. Strö över jordnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.