Jordnötter, kola och choklad är en vinnande kombination!
Det går bra att byta ut jordnötterna mot salta mandlar.
Instruktioner
- Blanda jordnötter med karamelliserad mjölk och bred ut ett jämnt lager i en form med löstagbara kanter, 24-26 cm i diameter. Tryck gärna upp lite även på kanterna.
- Separera äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Blanda ner färskost, socker och vaniljsocker i bunken med äggulor och rör ihop till en jämn smet. Vispa äggvitorna till ett fast skum med ren och torr bunke och visp.
- Vispa grädden fluffig. Rör ner grädden och den rivna chokladen i äggulesmeten. Vänd sist ner äggvitan varsamt. Fördela smeten över bottnen och täck med plast. Låt stå i frysen minst 5 timmar.
- Ta ut cheesecaken ca 20 minuter före servering. Blanda karamelliserad mjölk och grädde till en tjock kolasås. Lossa kanterna och bred kolasåsen över kakan. Strö över jordnötter.
Publicerat den
4 december 2016
Liknande recept
Skriv kommentar