Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostbröd

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Bra och gott bröd till frukost! Barnens favorit!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda jäst och degvätskan med honung o sirap! Tillsätt salt o mjöl! Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta ihop till en deg! Låt jäsa i ca 30 min. Knåda degen o dela den i 2 delar! Baka ut dom till limpor o lägg på bakplåtspappersklädd plåt Jäs i 20min. Mönstra brödet i tårtbitar o nagga med gaffel! Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40min.Smält lite margarin i vatten o pensla brödet medans det är varmt!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • begeanka 18 september 2008

    MUMS!!! Luftigt, gott. Populärt och gott hos hela familjen!!!! Rekommenderas varmt!

  • exige 27 oktober 2009

    Hur varm ska ugnen vara?

  • gottgris 12 september 2010

    Goda, tog vetemjöl i stället för rågsikt. Ugnsvärme: 200 grader

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.