Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostbröd med fiberberikade havregryn

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Gott, nyttigt och fluffigt matbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg havregrynen i en bunke, värm mjölken och fettet till 40 grader. Häll över grynen och låt stå 15 min. Smula ner jäst tillsätt brun farin och salt. Rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt mjölet och arbeta den ganska lösa degen i maskin 3-5 eller för hand 10 min. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop degen i bunken, klappa ut degen i en smord långpanna med mjölad hand. Skåra degen med en mjölad slickepott eller kniv. Nagga. Pensla lätt med mjölk, strö på havregryn. Låt jäsa 30 minuter.
  4. Grädda i 15-20 minuter, låt svalna innan det brytes i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • marwis 16 oktober 2008

    Ett av mina favoritbröd. Både att baka och att äta!

  • Mikaela1985 9 maj 2010

    Gott bröd! :)

  • Misspingvin 22 mars 2011

    Snabbt och smidigt bröd som alla gillar.

  • fredrikp 6 februari 2014

    Tackar så mycket, bra recept. Det blev ett mycket gott bröd och det är lätt att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.