Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostbullar med vallnötter och nässlor

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Nässlor innehåller massvis av bra vitaminer och mineraler. Så varför inte starta dagen med dessa och löjligt lättbakade frallor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet och rör sedan ner salt och honung. Hacka de förvällda och urvridna nässlorna fint och blanda ner dem.
  2. Tillsätt därefter mjölet, lite i taget och arbeta in det i degen. Vänd till sist i valnötterna. Täck bunken med plast och ställ den i kylen över natten.
  3. På morgonen: Skrapa ur degen på ett ordentligt mjölat bakbord. Dra ut degen till en lång rektangel, ca 10 cm bred och 40 cm lång. Vik sedan ihop den på längden. Pensla på lite vatten och strö på lite mjöl.
  4. Ställ in en plåt i ugnen och sätt den på 275 grader. Låt degen vila medan ugnen blir varm, ca 20-30 minuter.
  5. Dela degen i små bitar och lägg dem på ett bakplåtspapper på den heta plåten. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de fått fin färg. Ta ut dem och låt svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.