Gott och saftigt matbröd med nyttig surdeg och frukt i.
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till surdegen i en skål. Ställ i rumstemperatur och täck med en tallrik. Rör om 2-3 gånger per dag. När surdegen börjat bubbla lite grann blandas alla övriga ingredienser i, skölj och klipp frukten i mindre bitar.
- Låt jäsa till dubbel storlek, 1-2 timmar. Baka ut på mjölat bakbord till 4 runda bullar. Låt jäsa på bakbordet 30 minuter under duk.
- Knåda igenom varje bulle och forma till avlånga limpor som läggs i en oljad långpanna. Gör några hål med en gaffel i limporna, täck med duk och låt jäsa till dubbel storlek.
- Sätt in brödet i 250 grader, efter 5 minuter sänk värmen till 200 grader och grädda i 30-40 minuter.
Skär isär limporna och låt kallna på galler, under duk. Brödet blir ännu godare när det får mogna 1-2 dagar.
Publicerat den
21 december 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gudarna GOTT Det försvann som smör i solsken. Har redan satt en ny deg.