Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktbröd med surdeg

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott och saftigt matbröd med nyttig surdeg och frukt i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till surdegen i en skål. Ställ i rumstemperatur och täck med en tallrik. Rör om 2-3 gånger per dag. När surdegen börjat bubbla lite grann blandas alla övriga ingredienser i, skölj och klipp frukten i mindre bitar.
  2. Låt jäsa till dubbel storlek, 1-2 timmar. Baka ut på mjölat bakbord till 4 runda bullar. Låt jäsa på bakbordet 30 minuter under duk.
  3. Knåda igenom varje bulle och forma till avlånga limpor som läggs i en oljad långpanna. Gör några hål med en gaffel i limporna, täck med duk och låt jäsa till dubbel storlek.
  4. Sätt in brödet i 250 grader, efter 5 minuter sänk värmen till 200 grader och grädda i 30-40 minuter. Skär isär limporna och låt kallna på galler, under duk. Brödet blir ännu godare när det får mogna 1-2 dagar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • soattol 2 februari 2013

    Gudarna GOTT Det försvann som smör i solsken. Har redan satt en ny deg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.