En riktigt smarrig cheesecake med Maryland cookie botten!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Krossa Maryland cookiesen och blanda smulorna med det flytande margarinet till en massa. Tryck ut massan i en springform, ca 22 cm i diameter. Förgrädda bottnen ca 15 min. Ställ sedan bottnen att svalna medan du gör fyllningen.
- Vispa färskosten slät och smidig med elvisp. Tillsätt sockret och vispa 1 minut. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa 1 efter vart tillsatt ägg. Tillsätt creme fraiche och vaniljsocker, vispa till en slät blandning.
- Häll fruktcocktailen i ett durkslag och låt den rinna av.
- Blanda lättdryck och gelatinpulver i en stor mugg, och låt pulvret stå och svälla en stund. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen i kokande vatten. Häll gelatinsaftblandningen i en fin stråle under vispning i ostsmeten.
- Häll hälften av ostsmeten i springformen. Fördela frukten i formen och häll därefter i resten av ostsmeten. Obs! Tänk på att smeten inte ska fylla hela formen. Där måste vara plats till att dekorera med mandarinklyftor. Ställ in formen i kylskåp tills fyllningen stelnat, minst 4 timmar gärnar över natten.
- Häll mandarinklyftorna i ett durkslag och låt dem rinna av. Lägg sedan klyftorna i ett snyggt mönster över den stelnade ostfylningen. Klyftorna ska täcka hela cheesecaken.
- Blanda lättdryck och gelatinpulver som ovan, och lös upp gelatinet som ovan. Ställ in blandningen i kylen tills det halvt stelnat. Ös då blandningen över mandarinklyftorna och låt kakan stå i kylen tills den ska serveras.
Publicerat den
26 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar