Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktcheesecake med Maryland botten

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En riktigt smarrig cheesecake med Maryland cookie botten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Krossa Maryland cookiesen och blanda smulorna med det flytande margarinet till en massa. Tryck ut massan i en springform, ca 22 cm i diameter. Förgrädda bottnen ca 15 min. Ställ sedan bottnen att svalna medan du gör fyllningen.
  2. Vispa färskosten slät och smidig med elvisp. Tillsätt sockret och vispa 1 minut. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa 1 efter vart tillsatt ägg. Tillsätt creme fraiche och vaniljsocker, vispa till en slät blandning.
  3. Häll fruktcocktailen i ett durkslag och låt den rinna av.
  4. Blanda lättdryck och gelatinpulver i en stor mugg, och låt pulvret stå och svälla en stund. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen i kokande vatten. Häll gelatinsaftblandningen i en fin stråle under vispning i ostsmeten.
  5. Häll hälften av ostsmeten i springformen. Fördela frukten i formen och häll därefter i resten av ostsmeten. Obs! Tänk på att smeten inte ska fylla hela formen. Där måste vara plats till att dekorera med mandarinklyftor. Ställ in formen i kylskåp tills fyllningen stelnat, minst 4 timmar gärnar över natten.
  6. Häll mandarinklyftorna i ett durkslag och låt dem rinna av. Lägg sedan klyftorna i ett snyggt mönster över den stelnade ostfylningen. Klyftorna ska täcka hela cheesecaken.
  7. Blanda lättdryck och gelatinpulver som ovan, och lös upp gelatinet som ovan. Ställ in blandningen i kylen tills det halvt stelnat. Ös då blandningen över mandarinklyftorna och låt kakan stå i kylen tills den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.