Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktiga chokladbakelser

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Dessa läckra chokladbakelser med mandariner håller formen bra tack vare gelatinbladen. Dekorera dem med grädde och lite choklad - enkelt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i en braspanna. Dela chokladen i mindre bitar och smält i vattenbad eller i mikron.
  2. Separera äggulor och äggvitor. Vispa gulorna med sockret tills det blir pösigt. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Blanda ner det heta vattnet i sockersmeten, rör ner den smälta chokladen.
  3. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna. Bred ut smeten i braspannan och grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på bakbordet och strö över lite socker. Stjälp upp kakan på det sockrade papperet. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Pensla med kallt vatten på baksidan av bakpapperet när du stjälpt upp kakan, då lossnar det lättare.
  5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Låt mandarinerna rinna av väl i ett durkslag. Vispa 3 dl grädde, florsocker och vaniljsocker. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i grädden och bred ut den på bottnen.
  6. Fördela mandarinklyftorna ovanpå grädden, spara ev några till garnering. Rulla samman till en rulltårta. Ställ in rullen i kylen cirka 30 minuter. Vispa 2 dl grädde. Dela rullen i åtta bitar och garnera dem med grädde, choklad och eventuellt mandariner.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.