Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktrutor från Alsace

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Ett fint och oförglömligt kakminne från Frankrike! Gott och festligt med vallmofrön i en mandelbotten där klyftor av päron ger en perfekt smakbrytning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan. Rör mandelmasseriv och matfett till en smidig smet.
  2. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ordentligt mellan varje ägg. Blanda ner sockret.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten tillsammans med vallmofrön, mjölk och rom.
  4. Klä en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i pannan.
  5. Skala och kärna ur päronen. Skär päronen i klyftor. Stick ner klyftorna i täta rader i kakan med den kupade sidan uppåt.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta upp kakan ur långpannan. Låt den kallna.
  7. Gör gelén: Smält äpplegelén i en kastrull. Pensla kakan med gelén.
  8. Låt den stelna. Skär kakan i 35 rutor. Använd en riktigt vass kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.