Ett fint och oförglömligt kakminne från Frankrike! Gott och festligt med vallmofrön i en mandelbotten där klyftor av päron ger en perfekt smakbrytning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan. Rör mandelmasseriv och matfett till en smidig smet.
- Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ordentligt mellan varje ägg. Blanda ner sockret.
- Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten tillsammans med vallmofrön, mjölk och rom.
- Klä en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i pannan.
- Skala och kärna ur päronen. Skär päronen i klyftor. Stick ner klyftorna i täta rader i kakan med den kupade sidan uppåt.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta upp kakan ur långpannan. Låt den kallna.
- Gör gelén: Smält äpplegelén i en kastrull. Pensla kakan med gelén.
- Låt den stelna. Skär kakan i 35 rutor. Använd en riktigt vass kniv.
Publicerat den
22 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar