Späckad med frukt och serverad på couscous smakar fläskfilén ljuvligt!
Harissa är en chilipasta som man kan hitta i välsorterade livsmedelsbutiker. HIttar man den inte kan man byta ut den mot sambal oelek.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skär ett snitt i filén nästan rakt igenom. Fyll fickan med aprikoser, plommon och harissa. Bind ihop med bindgarn så att filén håller ihop. Salta, peppra och bryn filén runtom i olja. Baka i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Kontrollera att köttet är genomstekt med en innertemperatur på 68-70 grader.
- Blanda couscous, vatten, ½ tsk salt i en bunke. Låt stå ca 10-15 minuter och svälla. Skiva löken tunt och blanda med socker och vinäger. Låt stå minst 10 minuter så att löken blir mjuk och får en vacker lila färg.
- Blanda couscousen med 2 msk olivolja, persilja, mynta, strimlade aprikoser, hackade nötter och ½ pressad citron. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med en klick yoghurt, rödlökar och en citronklyfta.
Publicerat den
27 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar