De här fruktspetten med kokoskräm är en perfekt dessert att avnjuta under varma sommarkvällar. 191 kcal/portion
Instruktioner
- Lägg träspetten i vatten 30 minuter för att hindra dem från att fatta eld. Skala bananerna och mangon och skär i lagom stora munsbitar. Blanda citronsaft och råsocker i en skål och ställ åt sidan.
- Blanda kokosmjölk, majsena och florsocker i en liten kastrull och värm upp under omrörning, 4-5 minuter, tills kokosmjölken tjocknar. Ta kastrullen från värmen.
- Sätt ugnens grill på hög effekt. Varva banan, mango och jordgubbar på träspetten. Det bör räcka till 8 spett. Tänk på att lämna en bit av spetten på båda sidor för att lättare kunna vända på fruktspetten.
- Lägg fruktspetten på en plåt. Pensla spetten med citronblandningen. Grilla sedan 2-3 minuter på varje sida tills frukten är genomvarm och börjar bli gyllene.
- Strö kokosflingor över spetten, doppa över kokoskrämen och servera.
Publicerat den
24 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar