Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktspett med kokoskräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här fruktspetten med kokoskräm är en perfekt dessert att avnjuta under varma sommarkvällar. 191 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg träspetten i vatten 30 minuter för att hindra dem från att fatta eld. Skala bananerna och mangon och skär i lagom stora munsbitar. Blanda citronsaft och råsocker i en skål och ställ åt sidan.
  2. Blanda kokosmjölk, majsena och florsocker i en liten kastrull och värm upp under omrörning, 4-5 minuter, tills kokosmjölken tjocknar. Ta kastrullen från värmen.
  3. Sätt ugnens grill på hög effekt. Varva banan, mango och jordgubbar på träspetten. Det bör räcka till 8 spett. Tänk på att lämna en bit av spetten på båda sidor för att lättare kunna vända på fruktspetten.
  4. Lägg fruktspetten på en plåt. Pensla spetten med citronblandningen. Grilla sedan 2-3 minuter på varje sida tills frukten är genomvarm och börjar bli gyllene.
  5. Strö kokosflingor över spetten, doppa över kokoskrämen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.