Riktigt läcker cheesecake med överraskande smakkombinationer som gifter sig fint.
Instruktioner
- Botten:
Blanda digestivekexen, pepparkakorna och sockret i en mixer. Smält smöret och häll det över smulorna och mixa en stund till. Lägg smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter. Platta till dem och ställ formen i kylen en stund.
- Fyllning:
Vispa grädden fluffig, men inte för hårt. Vispa ihop äggulorna, färskosten och florsockret. Vispa upp äggvitan i en separat skål. Vänd ner 140 g riven blåmögelost i smeten och vänd sedan i grädden och äggvitan. Häll smeten i formen. Strö över 75 g riven blåmögelost. Ställ in formen i frysen i minst 6 timmar.
- Balsamicoreduktion:
Koka ihop balsamvinäger och socker till en sirapsliknande konsistens. Tänk på att den tjocknar mer när den kallnat.
- Servering:
Svarva ett av päronen i en grönsaksvarv eller skär det i tunna strimlor. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Skär upp cheesecaken i bitar och lägg upp dem på tallrikar, ringla över balsamicoreduktion och garnera med päronen. Strö över hasselnötter, shisokrasse och timjan.
Publicerat den
12 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar