Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen blue cheesecake med päron och balsamicoreduktion

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Riktigt läcker cheesecake med överraskande smakkombinationer som gifter sig fint.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Blanda digestivekexen, pepparkakorna och sockret i en mixer. Smält smöret och häll det över smulorna och mixa en stund till. Lägg smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter. Platta till dem och ställ formen i kylen en stund.
  2. Fyllning: Vispa grädden fluffig, men inte för hårt. Vispa ihop äggulorna, färskosten och florsockret. Vispa upp äggvitan i en separat skål. Vänd ner 140 g riven blåmögelost i smeten och vänd sedan i grädden och äggvitan. Häll smeten i formen. Strö över 75 g riven blåmögelost. Ställ in formen i frysen i minst 6 timmar.
  3. Balsamicoreduktion: Koka ihop balsamvinäger och socker till en sirapsliknande konsistens. Tänk på att den tjocknar mer när den kallnat.
  4. Servering: Svarva ett av päronen i en grönsaksvarv eller skär det i tunna strimlor. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Skär upp cheesecaken i bitar och lägg upp dem på tallrikar, ringla över balsamicoreduktion och garnera med päronen. Strö över hasselnötter, shisokrasse och timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.