- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Perfekt till alla diabetiker och de som gillar fulllkorn.
Instruktioner
- Blanda de två sorterna mjöl och salt i en skål. Blanda vatten och olja och rör ihop det med mjölblandningen. Det ska bli en smidig deg.
- Dela degen till ett antal kulor (två per person). Ta lite olja på handflatorna. Rulla varje degkula mellan handflatorna. Lägg degkulorna i en skål, som täcks med en bakduk. Låt degkulorna vila i 15 min.
- Värm upp en stekpanna. Forma varje degkula till en platta. Kavla ut degen ytterligare med en kavel till cirklar på 15 cm i diameter.
- Stek varje tortilla i den varma pannan, tills de börjar bubbla på ytan av tortillan. De ska vara lätt bruna, men inte för knapriga.
- Stapla tortillabröden på en tallrik och täck över dem med en torr bakduk. Servera dem snart, eller värm snabbt upp dem på 175°C före servering.
Publicerat den
19 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar