Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fullkornstortilla

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Perfekt till alla diabetiker och de som gillar fulllkorn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de två sorterna mjöl och salt i en skål. Blanda vatten och olja och rör ihop det med mjölblandningen. Det ska bli en smidig deg.
  2. Dela degen till ett antal kulor (två per person). Ta lite olja på handflatorna. Rulla varje degkula mellan handflatorna. Lägg degkulorna i en skål, som täcks med en bakduk. Låt degkulorna vila i 15 min.
  3. Värm upp en stekpanna. Forma varje degkula till en platta. Kavla ut degen ytterligare med en kavel till cirklar på 15 cm i diameter.
  4. Stek varje tortilla i den varma pannan, tills de börjar bubbla på ytan av tortillan. De ska vara lätt bruna, men inte för knapriga.
  5. Stapla tortillabröden på en tallrik och täck över dem med en torr bakduk. Servera dem snart, eller värm snabbt upp dem på 175°C före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.