Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fullkornstortilla

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Är man som jag GI-are så är det bra med fullkorn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver. Tillsätt smör och rapsolja och vatten. Knåda degen mjuk och elastisk.
  2. Ta upp degen på bakbord och dela den i 12 bitar. Låt vila i 15 minuter under en fuktig bakduk. Kavla ut bitarna till tunna runda bröd. Grädda dem i en torr medelvarm stekpanna, eller muurikka, ca 2 minuter på varje sida.
  3. Lägg de färdiggräddade bröden ovanpå varandra under en bakduk, så håller de sig mjuka. Servera till texmexrätter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.