Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld fläskkotlett med madeirasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Skär en ficka i kotletten och fyll den med en blandning av färskost, svamp, soltorkade tomater och basilika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Skär en ficka i köttet med en smal kniv. Salta och peppra.
  2. Ansa och finhacka champinjonerna och fräs dem i smör i en stekpanna. Låt dem svalna något. Blanda dem sedan med färkost, hackade soltorkade tomater och basilika. Rör om och lägg en sked av fyllningeni i fickorna i kotletterna.
  3. Tryck till kanterna och fäst ev med en tandpetare. Stek kotletterna i en stekpanna med smör på medelvärme, ca 3 min per sida.
  4. Mät upp vatten, kalvfond, madeira eller portvin och majsstärkelse eller idealmjöl i en kastrull. Vispa såsen under tiden den sjuder, 3 min. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.