Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda äppelgifflar

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 16 timmar
Skriv ut

Försvinnande goda. Kan göra degen på kvällen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra. Finfördela smöret i blandningen.Rör ner jästen i mjölken och tillsätt ägget.Blanda ner jästoch mjölkblandningen i mjölblandningen och arbeta samman till en deg( gärna med degkrokar) Låt jäsa ca 50 minuter i rumstemperatur eller i 10-12 timmar i kylen. Fyllning: Riv mandelmassan och äpplen grovt.Arbeta samman med smöret och socker till en smidig massa.
  2. Dela degen i 4 delar och kavla ut till rund kaka ca 25 cm i diameter. Dela varje kaka i 6 tårtbitar och fördela fyllning.Rulla ihop till gifflar och lägg på bakpapper med skarven neråt.Låt jäsa i rumstemperatur under bakduk i 45 minuter.Pensla med ägg. Gradda i 7-8 minuter i 225-250 graders ugn. Låt svalna.Pudra över florsocker och ringla över smälta chokladen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.