- Serverar: 24 portioner
- Tid: 16 timmar
Skriv ut
Försvinnande goda. Kan göra degen på kvällen innan.
Instruktioner
- Blanda alla torra. Finfördela smöret i blandningen.Rör ner jästen i mjölken och tillsätt ägget.Blanda ner jästoch mjölkblandningen i mjölblandningen och arbeta samman till en deg( gärna med degkrokar)
Låt jäsa ca 50 minuter i rumstemperatur eller i 10-12 timmar i kylen.
Fyllning:
Riv mandelmassan och äpplen grovt.Arbeta samman med smöret och socker till en smidig massa.
- Dela degen i 4 delar och kavla ut till rund kaka ca 25 cm i diameter.
Dela varje kaka i 6 tårtbitar och fördela fyllning.Rulla ihop till gifflar och lägg på bakpapper med skarven neråt.Låt jäsa i rumstemperatur under bakduk i 45 minuter.Pensla med ägg.
Gradda i 7-8 minuter i 225-250 graders ugn. Låt svalna.Pudra över florsocker och ringla över smälta chokladen
Publicerat den
12 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar