Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda auberginebåtar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grönsakerna får en spännande och lite annorlunda smak av anisfrön, köttet från auberginerna blir krämigt om det tillagas på det här viset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Halvera auberginerna på länden. Skär en linje runt fruktköttet cirka 1 cm från skalet. Skär ett rutmönster som inte ska gå igenom skalet. Gröp ur köttet med en sked, hacka det grovt och lägg det i en bunke.
  2. Lägg auberginehalvorna med snittytan nedåt på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
  3. Skala pumpan och släng kärnorna. Skär den i 2 cm stora tärningar. Skala och hacka lök och vitlök fint. Blanda auberginekött, pumpa och den hackade löken. Rör ner anis, salt, peppar och olja. Stek blandningen i lite olivolja. Blandningen ska vara ganska mjuk.
  4. Vänd på de ugnsbakade auberginehalvorna och fördela grönsaksblandningen i dem. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Smula över mynta, fetaost, valnötter och granatäpplekärnor. Servera med en blandad grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.