Grönsakerna får en spännande och lite annorlunda smak av anisfrön, köttet från auberginerna blir krämigt om det tillagas på det här viset.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Halvera auberginerna på länden. Skär en linje runt fruktköttet cirka 1 cm från skalet. Skär ett rutmönster som inte ska gå igenom skalet. Gröp ur köttet med en sked, hacka det grovt och lägg det i en bunke.
- Lägg auberginehalvorna med snittytan nedåt på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
- Skala pumpan och släng kärnorna. Skär den i 2 cm stora tärningar. Skala och hacka lök och vitlök fint. Blanda auberginekött, pumpa och den hackade löken. Rör ner anis, salt, peppar och olja. Stek blandningen i lite olivolja. Blandningen ska vara ganska mjuk.
- Vänd på de ugnsbakade auberginehalvorna och fördela grönsaksblandningen i dem. Smaksätt med salt och peppar.
- Smula över mynta, fetaost, valnötter och granatäpplekärnor. Servera med en blandad grönsallad.
Publicerat den
31 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar