Bjud på de här vackra fyllda och vinkokta flundrorna och succén är given.
Instruktioner
- Koka potatisen och lägg över ett lock och håll dem varma.
Skölj flundran och torka av den. Skär 4 filéer smått, blanda med 1 tsk salt, ställ övertäckt i frysen i ca 30 minuter. Skölj äpplet, skär i fjärdedelar, ta bort kärnhuset, skär i tunna klyftor. Skölj och snoppa sockerärtorna.
- Värm upp 4 msk grädde i en liten kastrull, lös upp saffranet i grädden. Passera de frysta fiskfiléerna med resten av grädden i stavmixer till en jämn färs. Rör ner dill och saffransgrädde, peppra lite.
- Salta och peppra resten av fiskfiléerna, bred över lite fiskfärs på skinnsidan, rulla ihop filéerna med början från den breda sidan. Smält 2 msk smör i en stekpanna, stek ruladerna utan att bryna dem. Häll i vinet, låt koka under lock i 7 minuter.
Lyft filéerna ur pannan och håll dem varma.
- Rör ner créme fraiche i vinspadet, lägg i äppelklyftorna och låt småkoka ca 2 minuter. Blanchera sockerärtorna i saltat vatten i 2 minuter, häll över dem i ett durkslag och låt rinna av. Smält resten av smöret i en kastrull, lägg i sockerärtorna, salta och peppra.
- Servera de fyllda fiskruladerna med äppelsås, sockerärtor och potatis.
Publicerat den
5 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar