En god fyllning i mitten gör de här fettsnåla färsbiffarna riktigt saftiga och goda. Att fylla färsbiffar är ett enkelt sätt att variera vardagsmaten.
Instruktioner
- Skär bort hårda kanter på brödet och skär brödskivorna i bitar. Lägg dem i lite varmt vatten. Skala löken och finhacka den. Ta av bladen från persiljekvistarna och finhacka bladen. Ta bort ev fett från skinkan och tärna den fint. Skala potatisarna och riv dem grovt.
- Hetta upp ca 1 msk smör i en teflonstekpanna och fräs löken tills den mjuknar. Ta upp hälften av löken och lägg åt sidan. Lägg i skinka och potatis i stekpannan och fräs fem minuter under omrörning. krydda blandningen med salt, peppar och mejram. Låt svalna.
- Krama ur brödet väl. Blanda bröd, nötfärs, äggula, persiljehack och resten av den stekta löken i en bunke. Arbeta samman till en slät färs. Salta och peppra. Forma fyra runda, platta biffar.
- Fördela skink- och potatisblandningen på biffarna. Vik upp kanterna över fyllningen och forma runda biffar med fyllningen inuti.
- Hetta upp resten av smöret i en teflonstekpanna och stek biffarna cirka fem minuter på varje sida. Ta upp biffarna och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera gärna med hemlagat potatismos och en grönsallad.
Publicerat den
5 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar