Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda husmansbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god fyllning i mitten gör de här fettsnåla färsbiffarna riktigt saftiga och goda. Att fylla färsbiffar är ett enkelt sätt att variera vardagsmaten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort hårda kanter på brödet och skär brödskivorna i bitar. Lägg dem i lite varmt vatten. Skala löken och finhacka den. Ta av bladen från persiljekvistarna och finhacka bladen. Ta bort ev fett från skinkan och tärna den fint. Skala potatisarna och riv dem grovt.
  2. Hetta upp ca 1 msk smör i en teflonstekpanna och fräs löken tills den mjuknar. Ta upp hälften av löken och lägg åt sidan. Lägg i skinka och potatis i stekpannan och fräs fem minuter under omrörning. krydda blandningen med salt, peppar och mejram. Låt svalna.
  3. Krama ur brödet väl. Blanda bröd, nötfärs, äggula, persiljehack och resten av den stekta löken i en bunke. Arbeta samman till en slät färs. Salta och peppra. Forma fyra runda, platta biffar.
  4. Fördela skink- och potatisblandningen på biffarna. Vik upp kanterna över fyllningen och forma runda biffar med fyllningen inuti.
  5. Hetta upp resten av smöret i en teflonstekpanna och stek biffarna cirka fem minuter på varje sida. Ta upp biffarna och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera gärna med hemlagat potatismos och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.