Spenat, chorizo och schalottenlök fyller den möra och krispiga parmesanstekta kycklingfilén.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Banka försiktigt ut kycklingfiléerna mellan två ark plastfolie med hjälp av den flata sidan på en köttklubba eller med en kavel.
- Koka upp 2½ dl vatten. Lägg i spenaten och lägg på locket. Sjud 1 minut och låt rinna av, krama försiktigt ur det sista vattnet och torka bladen på hushållspapper.
- Lägg filéerna på en plan yta och täck dem med spenatblad. Lämna en smal kant.
- Hacka löken. Ta bort skinnet på korven och skär köttet i mindre bitar. Smält smör i en stekpanna och fräs löken 5 minuter. Tillsätt chorizo och fräs ytterligare 2 minuter.
- Ta av stekpannan från värmen och blanda ner citronskal och hälften av ströbrödet. Bred blandningen på spenatbladen.
- Spreja en ugnsform med olja. Vispa ihop äggen i en djup tallrik. Blanda resten av ströbrödet med parmesanost på ett fat. Blanda sedan mjöl, salt och peppar på ett annat fat. Rulla ihop filéerna och bind ihop med ett kökssnöre.
- Vänd kycklingrullarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Lägg dem i formen och stek i ugnen 20-25 minuter. Ta av snöret, skiva i tunna skivor och servera.
Publicerat den
2 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar