Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda kycklingrullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spenat, chorizo och schalottenlök fyller den möra och krispiga parmesanstekta kycklingfilén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Banka försiktigt ut kycklingfiléerna mellan två ark plastfolie med hjälp av den flata sidan på en köttklubba eller med en kavel.
  2. Koka upp 2½ dl vatten. Lägg i spenaten och lägg på locket. Sjud 1 minut och låt rinna av, krama försiktigt ur det sista vattnet och torka bladen på hushållspapper.
  3. Lägg filéerna på en plan yta och täck dem med spenatblad. Lämna en smal kant.
  4. Hacka löken. Ta bort skinnet på korven och skär köttet i mindre bitar. Smält smör i en stekpanna och fräs löken 5 minuter. Tillsätt chorizo och fräs ytterligare 2 minuter.
  5. Ta av stekpannan från värmen och blanda ner citronskal och hälften av ströbrödet. Bred blandningen på spenatbladen.
  6. Spreja en ugnsform med olja. Vispa ihop äggen i en djup tallrik. Blanda resten av ströbrödet med parmesanost på ett fat. Blanda sedan mjöl, salt och peppar på ett annat fat. Rulla ihop filéerna och bind ihop med ett kökssnöre.
  7. Vänd kycklingrullarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Lägg dem i formen och stek i ugnen 20-25 minuter. Ta av snöret, skiva i tunna skivor och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.