Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda lövbiffsrulader med höstens smak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vällagad husmanskost blir aldrig omodern. Här serveras rulader med höstens smak- och färgrika grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa savojkålen, skölj den och låt den rinna av. Strimla kålen tunt i 4 cm långa strimlor. Skala lökarna. Hacka den ena och tärna den andra grovt. Lägg den tärnade löken i en skål. Tärna soppgrönsakerna, lägg dem i skålen och ställ åt sidan.
  2. Smält 1 msk smör i en teflonstekpanna och fräs den hackade löken tills den mjuknar. Blanda ner kålen och fräs 5 minuter under omrörning. Krydda med kummin, salt och svartpeppar. Häll på vattnet, lägg på lock och låt sjuda 15 minuter. Ta sedan av locket och stäng av plattan. Låt koka ihop och svalna på plattan.
  3. Skär brödet i 1½ cm tärningar. Hetta upp resten av smöret i en stekpanna och bryn tärningarna runt om. Ta av stekpannan från värmen. Rör ner brödtärningarna och osten i kålen. Salta och peppra.
  4. Lägg lövbiffarna på arbetsbänken och salta och peppra dem. Fördela kålblandningen på biffarna, rulla ihop dem och bind om med steksnöre. Hetta upp olja i en gjutjärnsgryta och bryn ruladerna runt om.
  5. Lägg den tärnade löken och soppgrönsakerna i grytan och fräs dem hastigt. Häll på vin och buljong. Lägg på lock och låt sjuda ca 60 minuter. Smaka av skyn med salt och peppar. Ta bort steksnöret från ruladerna och servera.
  6. Äter man enligt LCHF är det bara att runda av skyn med grädde och låta den koka ihop.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.