Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda mandelbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Lite extra goda bullar med smak av choklad och mandel. Vi förenklar utbakningen genom att spritsa degklickar direkt i folieformar av den typ som syns på bilden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250 grader.
  2. Smula jäst i en bunke och rör ut med det ljumma degspadet (37°) av mjölk och 1/2 dl flytande fett. För att degen ska bli saftigare kan du också tillsätta 1 msk Pofiber (Semper) eller Fiberhusk och låta svälla i 10 minuter.
  3. Arbeta in socker och 9 dl glutenfri mjölmix och pudra över ytan med 1/2 msk mjölmix. Täck bunken med bakduk och låt degen jäsa i 30 minuter.
  4. Gör fyllningen genom att riva mandelmassa grovt och blanda med 6 msk flytande fett (60 g om du väljer smör) och en rågad tesked kakao.
  5. Ställ ut cirka 20 formar på plåten och ta fram en 2 liters fryspåse. Slå ihop degen efter jäsningen och tillsätt ytterligare någon deciliter mjölmix, samt 1/2 uppvispat ägg. Degen ska inte vara för fast när du skrapar ned den i påsen. Klipp ett hål i påsens ena hörn och spritsa ut klickar i formarna. Tryck en fördjupning i varje bulle och fördela fyllningen.
  6. Låt bullarna jäsa väl innan du penslar med resten av ägget och strör på flagad mandel (mandelspån). Jästiden kan variera, men beräkna 30–40 minuter. Skjut in plåten på mittfalsen i 250° varm ugn och grädda bullarna i 10–12 minuter. De kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.