Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda mini petit-chouxer

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Otroligt smarriga godbitar som förrätt eller tv-gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och matfett i en kastrull
  2. Tillsätt allt mjölet på en gång och vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens botten.
  3. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något
  4. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa kraftigt, tills smeten är helt slät, innan nästa ägg rörs ner. Vispa smeten blank och smidig.
  5. Klicka eller spritsa ut smeten på smord plåt till små bollar.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 200, i 15-20 min, tills petit-chouxerna post upp och känns lätta.
  7. Låt dem svalna några in på plåten och lägg dem sedan på galler.
  8. Fyllning: blanda samman ingredienserna till en av fyllningarna.
  9. Klipp upp en öppning i sidan på varje petit-choux och lägg i fyllningen.
  10. Garnera med persilja eller dill.
  11. Kan göras färdiga en stund innan och förvaras då kallt
  12. KOM IHÅG ! Öppna inte ugnsluckan förrän petit- chouxerna är nästan färdiga. De kan sjunka och bli platta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.