Otroligt smarriga godbitar som förrätt eller tv-gott!
Instruktioner
- Koka upp vatten och matfett i en kastrull
- Tillsätt allt mjölet på en gång och vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens botten.
- Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något
- Tillsätt äggen ett i taget. Vispa kraftigt, tills smeten är helt slät, innan nästa ägg rörs ner. Vispa smeten blank och smidig.
- Klicka eller spritsa ut smeten på smord plåt till små bollar.
- Grädda i mitten av ugnen i 200, i 15-20 min, tills petit-chouxerna post upp och känns lätta.
- Låt dem svalna några in på plåten och lägg dem sedan på galler.
- Fyllning: blanda samman ingredienserna till en av fyllningarna.
- Klipp upp en öppning i sidan på varje petit-choux och lägg i fyllningen.
- Garnera med persilja eller dill.
- Kan göras färdiga en stund innan och förvaras då kallt
- KOM IHÅG !
Öppna inte ugnsluckan förrän petit-
chouxerna är nästan färdiga. De kan
sjunka och bli platta.
Publicerat den
25 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar