Aromatiska, soltorkade tomater ger mustig smak till fyllningen i den här lättlagade vegetariska rätten. En knaprig parmesanröra på toppen blir pricken över i.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med smör. Skölj tomaterna och skär bort översta delen med stjälkfästet. Gröp ur tomaterna med en tesked.
- Skölj zucchinierna och halvera dem på längden. Gröp ur fruktköttet och lämna en kant som är ca 1 cm tjock. Hacka fruktköttet.
- Skala schalottenlökarna och hacka dem fint. Låt de soltorkade tomaterna rinna av och finhacka dem. Lägg tomathacket i en skål och blanda med zucchiniköttet, löken och hälften av ströbrödet. Krydda med oregano och paprikapulver och smaka av med salt och peppar.
- Placera de urgröpta tomaterna och zucchinierna med öppningen uppåt i den ugnsfasta formen och fyll dem med tomat- och zucchiniblandningen. Blanda resten av ströbrödet med parmesan och olivolja i en liten skål. Salta och peppra. Hacka bladen från citrontimjanen och blanda ner dem i parmesanröran. Fördela parmesanröran ovanpå grönsakerna.
- Baka grönsakerna i ugnen 25-30 minuter. Servera dem som en lätt vegetarisk måltid med bröd eller som tillbehör till grillat kött.
Publicerat den
16 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar