Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda ugnsgrönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Aromatiska, soltorkade tomater ger mustig smak till fyllningen i den här lättlagade vegetariska rätten. En knaprig parmesanröra på toppen blir pricken över i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med smör. Skölj tomaterna och skär bort översta delen med stjälkfästet. Gröp ur tomaterna med en tesked.
  2. Skölj zucchinierna och halvera dem på längden. Gröp ur fruktköttet och lämna en kant som är ca 1 cm tjock. Hacka fruktköttet.
  3. Skala schalottenlökarna och hacka dem fint. Låt de soltorkade tomaterna rinna av och finhacka dem. Lägg tomathacket i en skål och blanda med zucchiniköttet, löken och hälften av ströbrödet. Krydda med oregano och paprikapulver och smaka av med salt och peppar.
  4. Placera de urgröpta tomaterna och zucchinierna med öppningen uppåt i den ugnsfasta formen och fyll dem med tomat- och zucchiniblandningen. Blanda resten av ströbrödet med parmesan och olivolja i en liten skål. Salta och peppra. Hacka bladen från citrontimjanen och blanda ner dem i parmesanröran. Fördela parmesanröran ovanpå grönsakerna.
  5. Baka grönsakerna i ugnen 25-30 minuter. Servera dem som en lätt vegetarisk måltid med bröd eller som tillbehör till grillat kött.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.