Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllt valnötsbröd

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Panzanella – ett gott bröd fyllt med en saftig sallad på lök, tomat, gurka och tärnat bröd serveras i Toscana. Här lägger vi till aprikoser och valnötter och ställer brödet mitt på det gröna julbordet, där det blir en värdig ersättning för julskinkan.

Ingredienser

Instruktioner

Skär ett lock av brödet, gröp ur. Tärna eller smula inkråmen. Tärna tomater, gurka och lök, strimla aprikoserna och blanda med inkråmet. Blanda dressingen, häll över, blanda väl och smaka av. Rosta nötterna under passning i stekpanna och blanda dem med salladen. Vill du ha brödet glansigt, lägg på locket, pensla med sirap och sätt in brödet i 225° varm ugn 5 min. Lägg, inför serveringen, salladen i brödskålen och garnera med persilja. All sallad ryms inte i brödet, servera resten separat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.