Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyra ostars pizza

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

De här pizzabitarna ser mycket läckra ut och de olika ostarna ger prov på en hel ostbrickas innehåll. Det är helt enkelt en bjudpizza av det elegantare slaget!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Häll vattnet över jästen. Rör tills den har löst sig.
  2. Blanda i olja, mjöl och salt. Arbeta samman allt till en deg. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta den smidigt. Lägg tillbaka degen i bunken.
  3. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Gör fyllningen. Kärna ur och strimla paprika och chili. Skala och hacka löken grovt.
  5. Värm oljan i en stekpanna. Fräs lök, paprika och chili glansigt några minuter utan att grönsakerna tar färg. Salta och peppra. Låt lökfräset svalna.
  6. Platta ut degen i en stor långpanna, ca 30x40 cm. Fördela grönsaksblandningen över hela pizzadegen.
  7. Riv gruyère- och goudaost grovt. Tärna mozzsarellan. Blanda de tre ostsorterna. Strö dem över grönsakerna. Skiva racletteosten tunt över. Grädda pizzan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.