De här pizzabitarna ser mycket läckra ut och de olika ostarna ger prov på en hel ostbrickas innehåll. Det är helt enkelt en bjudpizza av det elegantare slaget!
Instruktioner
- Börja med bottnen. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Häll vattnet över jästen. Rör tills den har löst sig.
- Blanda i olja, mjöl och salt. Arbeta samman allt till en deg. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta den smidigt. Lägg tillbaka degen i bunken.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 225 grader.
- Gör fyllningen. Kärna ur och strimla paprika och chili. Skala och hacka löken grovt.
- Värm oljan i en stekpanna. Fräs lök, paprika och chili glansigt några minuter utan att grönsakerna tar färg. Salta och peppra. Låt lökfräset svalna.
- Platta ut degen i en stor långpanna, ca 30x40 cm. Fördela grönsaksblandningen över hela pizzadegen.
- Riv gruyère- och goudaost grovt. Tärna mozzsarellan. Blanda de tre ostsorterna. Strö dem över grönsakerna. Skiva racletteosten tunt över. Grädda pizzan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar