Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyrflätat matbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ett busenkelt och gott matbröd.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen är löst. Tillsätt resten av vattnet, salt sockret, oljan samt vetemjöl. Blanda ingredienserna tills degen släpper från bunken. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Kavla ut till fyra lika långa rullar som din bakplåt. Fläta till en fyrfläta. Lägg på bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa ytterliggare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Strö på antingen vallmofrö eller sesamfrö. Baka i mitten av ugnen ca 20 minuter i 175 grader(150 grader i varmluftsugn) tills brödet fått en gyllenbrunfärg, ca 20 minuter beroende på ugn. Låt svalna på ett galler utan duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.