Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matbröd med äpple

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Ett saftigt och gott matbröd med äpplen och valnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär äpplena i klyftor och koka lätt i lite vatten. (Vattnet kan användas som degspad). Låt svalna.
  2. Smält matfettet. Häll på mjölken och låt den bli fingervarm, 37 grader. Smula jästen i en degbunke. Rör ut den i degspadet. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 45 minuter.
  3. Tillsätt hackade valnötter, äppelklyftorna och mera av mjölet. Arbeta lätt och forma till en stor bulle. Jäs under bakduk 30 minuter.
  4. Pensla med uppvispat ägg och strö på några valnötter.
  5. Grädda i 225 grader på nedre falsen 10 minuter. Sänk värmen till 190 grader och grädda ytterligare 25 minuter. Låt svalna under bakduk. Det blir 1 bröd.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lazzzzz0 5 januari 2009

    Detta låter både gott o nyttigt. Återkommer efter bakdagen.

  • Hedvig79 15 september 2010

    Jättegott! Jag gjorde dubbel sats och körde i två plåtar samtidigt i varmluftsugn ... sänkte dock temperaturen till 200 grader i tio minuter och sedan 180 grader resterande tiden. Det blev bra. Jag ska testa att baka med lite mörkare och fiberrikare mjöl nästa gång. Tack för receptet!

  • aemelieh 26 november 2010

    Jag kokade äppelbitarna i kanel och tillsatte tranbär. Gjorde ett brytbröd istället för en limpa (kortade ner tiden i ugnen). Mycket gott bröd, kommer baka det flera gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.