Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Galette med nektariner och blåbär

 
Skriv ut

En galette är bara ett snyggt sätt att säga ”det här är en paj men inbilla dig ingenting”. Inte så att den inte smakar bra – de smakar mycket bra – men det är inte någon ­riktig paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 220°.
  2. Lägg ut smördegen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Markera en ram cirka 2 cm från kanten med en vass kniv.
  3. Blanda samman ­aprikos och grädde och bred ut det på degen innanför ramen.
  4. Lägg frukten ovanpå och strö över socker. Grädda i ugnen i 15 minuter.
  5. Skär galetten i skivor och ät den medan den är varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.